Over HEEP

Geschiedenis

De geschiedenis van M.S.B.C. HEEP begon in 1990, toen een aantal zeer gepassioneerde badmintonspelers besloten om een badmintonclub op te richten.

Deze club bestaat nog steeds en leeft volop! Het oprichten van de club faciliteerde het efficiënt promoten van hun favoriete sport en verbeterde het contact met de universiteit van Maastricht, waardoor het mogelijk werd om zich aan te sluiten bij het UM netwerk en om leden te werven. De eerste voorzitter die zich hier bezig mee hield was Ritchie Trieling.

De meeste mensen begrijpen de oorsprong van de afkorting M.S.B.C. (Maastrichtse Studenten Badminton Club), maar wat betekent HEEP? De oprichters hebben in een Latijns-Nederlands woordenboek de afkorting  ‘HEEP’ gevonden, wat staat voor ‘Humanum Enim Est Peccare’. Letterlijk vertaald betekent dit ‘Het is immers menselijk om fouten te maken’.

In 2017 vierde HEEP zijn 25e verjaardag en volgend jaar zal HEEP zijn zesde lustrum geven met zijn 30e verjaardag!

Wil je meer weten over de geschiedenis van HEEP, oude foto’s bekijken en/of de bestuursarchieven bekijken? Neem dan contact op met het huidige bestuur!

Badminton

HEEP speelt elke dinsdag (21:00 – 23:00), donderdag (21:00 – 23:00) en zondag (17.00 – 19.00) hun zogenaamde HEEP-uren. Op de dinsdag krijgen we vrijblijvende training van onze trainer, Jack Aarts. Donderdag en zondag worden er interne toernooitjes en vrij spel gespeeld. 

Je hoeft niet op topniveau te spelen op mee te kunnen doen. Alles is immers vrijblijvend, maar het is natuurlijk leuk als iedereen met elkaar speelt! Wij bieden rackets aan om te lenen, en nylon shuttles zullen ook altijd aanwezig zijn.